Як швидко викопати канал або траншею, Yak shvydko vykopaty kanal abo transheyu

Як швидко викопати канал або траншею, Yak shvydko vykopaty kanal abo transheyu
49
0
0

Для риття неглибоких каналів для посіву або відведення води з поля найчастіше використовують плуги, які тягнуть транспортні засоби, що рухаються перед каналом.
Для риття глибоких каналів або військових окопів використовують екскаватори, які риють землю поруч з ними.
Для копання військових окопів набагато краще було б мати машини, які риють землю перед собою, а самі рухаються по дну траншеї. Таким чином, вони були б захищені від зору супротивника.
Для риття і очищення глибших меліоративних каналів використовують також екскаватори, які рухаються вздовж каналу і знімають ґрунт із дна.
Цю роботу можна було б зробити набагато легше і швидше за допомогою інструментів, які можна встановити на будь-який трактор чи мотокультиватор. Одна з таких моделей показана в цих фільмах;
https://www.youtube.com/watch?v=meVxRyCnie8
https://www.youtube.com/watch?v=FPmp8IgUTps

Це знаряддя виготовлено з дещо модифікованих копалок, які використовуються для подрібнення ґрунту фрезами та тракторами.
У попередніх моделях ножі, що обертаються, розташовані так, що вони розкидають зелень у всіх напрямках, таким чином подрібнюючи ґрунт.
У новій моделі ножі, що обертаються, розташовані так, що подрібнена земля відкидається в сторони траншеї, а сама машина рухається по дну викопаної ними траншеї.

Переваг у таких ножів багато.
У сільському господарстві насіння можна помістити в вириту траншею, після чого злегка закопати.
При очищенні дна меліоративних каналів таким інструментом, дещо більших розмірів, можна очистити дно каналу, не знищуючи кущі чи дерева, що ростуть по краю каналу.

При риття військових окопів ножі повинні бути шириною 1 метр, більших розмірів і міцності, розміщені на невеликому вузькому тракторі з карданним валом спереду.
З ними вони могли швидко вирити окопи вночі за кілька проходів. Перший вузький трактор міг рити траншею глибиною до 0,5 метра. Якщо просто копати перед вами, висота трактора буде нижчою, ніж коли він стоїть на навколишній землі, тож супротивник з меншою ймовірністю побачить його. У зворотному марші траншею можна було поглибити до метра, що достатньо для пересування бійців у режимі скорченої ходьби. І при цьому трактора не було видно із зустрічного боку.
З землею, розсипаною по боках траншеї, солдати мали б достатній захист для нормального пересування. У разі засипки траншеї, траншея може бути швидко очищена іншим попутним трактором.
Якщо траншеї копати на кам'янистому ґрунті, то замість ножів перед трактором повинні обертатися два катки, на яких була б велика кількість сталевих зубів для розбивання каменю. За цими зубами повинні були бути маленькі сталеві кутові пір'я, які відкидали б шматки каміння в сторони.
Таким чином можна було врятувати життя багатьох бійців, які захищали свої позиції.