Як зробити дрон для швидкого розмінування?

Як зробити дрон для швидкого розмінування?
60
0
0

За останні десять років дрони перетворилися з іграшок і сільськогосподарських інструментів на дуже важливе військове обладнання. Вони використовуються для розвідки, а також для нападу на наземні, морські та повітряні цілі, а також для захисту.
Але вони ще не використовувалися для розмінування полів від мін противника.
Для цієї ролі можуть бути використані існуючі транспортні дрони, які можуть перевозити до 200 кілограмів вантажу.
Такий безпілотник міг протягнути над мінним полем стокілограмовий каток. Ролик на своєму шляху активував би міни, залишаючи за собою очищений від мін опалої рослинності. Протипіхотні міни не можуть пошкодити сталевий ролик. Більша протиброньова міна може відкинути його на кілька метрів, але він ще може котитися. Щоб вибух не знищив сам дрон, мотузка, що з’єднує його з роликом, мала б бути достатньою, щоб осколки від вибуху не змогли потрапити в дрон. Енергії таких дронів зазвичай вистачає на півгодини польоту, чого вистачає, щоб протягнути ролик кілька кілометрів по мінному полю. Десяток таких безпілотників за кілька годин може пройти мінним полем шириною десять метрів, а піхота і бронетехніка потім можуть пробитися через цей шлях. На цій дорозі також знесуть рослинність, а також розмінують.
Інший спосіб пробратися крізь мінні поля — за допомогою дрона проповзти по мінному полю, обійти міцний стовбур дерева, а потім повернутися на свою позицію. Потім до одного кінця мотузки прив’язують важкий широкий ролик, а інший кінець мотузки тягне транспортний засіб. Натягуючи мотузку, він рухається навколо стовбура, навколо якого його пропускають, і тягне коток по мінному полю. Таким чином розмінування можна зробити дуже швидко, в самій атаці. Мотузку можна було спокійно перекинути навколо стовбура вночі перед боєм, а перетягувати валик можна було під час самого бою.